Wekken zonnepanelen alleen in de zomer en lente energie op?

Er heerst vaak een misverstand dat zonnepanelen uitsluitend in de zomer en lente energie opwekken. Dit is echter niet het geval. Zonnepanelen genereren energie het hele jaar door, ongeacht het seizoen!

 
Hoewel de energieproductie in de zomer hoger is door de langere dagen en intensievere zonneschijn, kunnen zonnepanelen ook op bewolkte of winterse dagen effectief werken. Dit betekent dat elke eigenaar van zonnepanelen kan profiteren van duurzame energie, ongeacht het seizoen.

Bij het overwegen van zonnepanelen is het belangrijk om te begrijpen dat hun rendement niet beperkt is tot slechts enkele maanden van het jaar. Investeren in zonne-energie is dus een slimme, duurzame keuze voor elke woning of bedrijf, ongeacht het seizoen!

Met een warmtepompboiler bespaart u tot wel 70 %

Een warmtepompboiler is een duurzaam alternatief voor een traditionele boiler. In plaats van elektriciteit rechtstreeks te gebruiken om water te verwarmen, onttrekt een warmtepompboiler warmte uit de omgeving om water op te warmen. Daardoor verlaagt uw energieverbruik en dus ook uw energiekosten.

Door voor een warmtepompboiler te kiezen, kan u tot wel 70 % op uw energierekening besparen. Daarnaast stoten warmtepompboilers minder CO2 uit, wat weer aan een duurzamere leefomgeving bijdraagt.

Naast de energiebesparing biedt een warmtepompboiler meer comfort. Dankzij de efficiënte werking kan u van een constante en betrouwbare warmwatervoorziening genieten, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een hoge energierekening.

Een warmtepompboiler aankopen, is een slimme investering die niet alleen goed is voor uw portemonnee, maar evengoed voor het milieu. 

Ontdek de voordelen van een warmtepompboiler en maak vandaag nog de overstap naar een energiezuinige en duurzame oplossing. Bovendien komt u mogelijk in aanmerking voor een premie

Is een thuisbatterij een verstandige & rendabele keuze?

Iedere thuissituatie is uniek en verschilt dus van andere gezinnen. Wil dat dan zeggen dat ieder huishouden een thuisbatterij moet aanschaffen en dat die in elke situatie rendabel genoeg is? Voornamelijk het verbruik in de woning en het ritme waarin een gezin leeft, maken meestal het grootste verschil. Voor sommige is een thuisbatterij bovendien een enorme investering tegenover zonnepanelen, al kan die een zeer waardevolle aanvulling voor uw installatie zijn.

Mensen die thuiswerken of gepensioneerd zijn, brengen hun tijd grotendeels thuis door. Zij hebben de volledige controle over hun energieverbruik, kunnen hun zonnepanelen monitoren en daarop met hun huishoudelijke toestellen inspelen. Dat wil zeggen dat het in dergelijke situaties vaak minder interessant is om in een batterij te investeren dan voor mensen die buitenshuis werken.

Wie tijdens de week buitenshuis werkt, heeft minder controle over zijn of haar zonnepanelen en kan niet altijd op gunstige tijdstippen inspelen om grootverbruikers in of uit te schakelen. Zo vloeit er vaak veel overtollige energie op het net over. Enkel sluimerverbruik is immers niet genoeg om de elektriciteit van zonnepanelen op te gebruiken. Een thuisbatterij laten aansluiten, is in dat geval een slim idee.

Een thuisbatterij kan afhankelijk van de capaciteit en de opbrengst van zonnepanelen een enorme hoeveelheid stroom opslaan. Daardoor kunnen de meeste klanten ’s avonds en ’s nachts van hun groene energie gebruikmaken en zo hun energieverbruik verhogen. Naargelang diverse factoren – maar niet allerminst dankzij het capaciteitstarief – verdient u de kosten van zonnepanelen met een thuisbatterij in acht à tien jaar terug.